Piercings


Een piercing? Een dermal? Het kan allemaal, maar denk goed na

Een piercing of een dermal kan een mooie manier zijn om je lichaam te verfraaien.

Maar denk ook hier goed over na. Niet iedere plek op je lichaam leent zich hier goed toe en soms kunnen er ook risico’s aan verbonden zijn (infectiegevoelige plekjes, uitgroei-risico, etc.)
Heb je toch voor jezelf uitgemaakt dat je die ene piercing of dermal wenst? Ben je overtuigd? Heb je je reeds geïnformeerd over alle pro’s en contra’s? Maak dan pas een afspraak om de piercing of dermal te plaatsen.

De dag van afspraak

…meld je je aan op afgesproken tijdstip. Samen doorlopen we nog even wat er allemaal zal gebeuren en wat de nazorg voor die ene piercing of dermal zal betekenen. De rest laat je maar gewoon over aan de piercer. Die persoon begeleidt jou van begin tot einde.

Wil je iemand die jou komt steunen?

Dat mag, maar maak er geen ‘kiekenkot’ van! Eén vriendin of vriend of broer of zus… De rest van je vrienden en familie zal nog voldoende kans krijgen om jouw piercing of dermal te bewonderen. Trouwens, net zoals bij tattoeëren, dient de piercer goed geconcentreerd te werk te kunnen gaan. Een beetje rust kan dus zeker geen kwaad.

Hoe kom ik aan op mijn afspraak?

Ik zie het liefst frisse en vrolijke gezichten, maar ik weet dat de zenuwen soms de bovenhand nemen. Graag heb je jezelf even op voorhand opgefrist op de plek van de piercing (zeker voor de intieme piercings geldt dit!) en heb je voldoende gegeten. Absolute ‘no go’: niet genoeg slaap, onder invloed van alcohol of drugs, onfris, etc. De piercer heeft het recht om jou dan te weigeren.

Tijdens de afspraak

…worden er geen gsm’s toegelaten. Alle geluidjes gaan op stil en verdwijnen in de broekzak of handtas. Het is dus verboden om foto’s te maken of te filmen. Het zou alleen maar als stoorzender fungeren!
Probeer je absoluut niet nodeloos druk te maken, dat heeft geen zin. De piercer weet heel goed wat te doen.

Hoeveel kan ik aan?

Soms wil je 2 piercings of meerdere dermals tegelijk? Dit kan in één afspraak, maar hier zijn ook grenzen aan: 4 dermals maximum in 1 sessie, 2 piercings per sessie.

Hoe verzorgen?

De piercer zal u na de sessie ruim de uitleg geven over de dingen die je wel mag/moet of zeker niet mag doen. Luister aandachtig, het gaat jouw piercing of dermal alleen maar ten goede komen. Een slechte genezing, ontsteking zijn risico’s die je neemt. Je krijgt het nazorgformulier mee. Lees het nog eens goed na. Volg je de nazorginstructies optimaal, dan elimineer je de meeste riscio’s. Maar wij zijn niet verantwoordelijk voor de genezing, wel jij als klant.

Ik ben niet zeker of ik het goed doe?

Hoe verwissel ik mijn juweeltje? Kom gerust nog eens langs met jouw piercing of dermal als je niet zeker bent of alles goed geneest. Of als je graag hulp wilt bij het verwisselen van het juweeltje. Wij helpen u graag verder met raad en daad!

 

Voor de prijslijst, neem hier een kijkje