Zelf tatoeëren?


Zelf leren tatoeëren? Dat kan! Wanneer je als creatieveling geboeid wordt door tatoeages en de kunst van het tatoeëren, dan is het soms ontzettend moeilijk om een plek te vinden waar je hartelijk onthaald wordt en de kans krijgt om in de leer te gaan. Daarom bied ik ook een intensieve opleiding aan voor wie dit wil.

De opzet
 • In een 1 op 1 relatie leer je alle knepen van het vak
 • Er wordt van jou een engagement van 1 maand (20 werkdagen) gevraagd. Doordat het een aaneensluitende periode van opleiding is, leer je onmiddellijk hoe intens het werk van een tattoo-artist kan zijn. Het is ook enkel door het dagdagelijks te doen dat je het ook effectief kan leren.
 • Elke opleidingsdag start om 10u (je wordt liefst wel een halfuurtje eerder verwacht) en eindigt rond 16u. In het begin zal dit sowieso zo zijn, maar wanneer je aan het echte werk van het tatoeëren begint, is het einduur flexibel. Een tatoeage wordt gewoon afgewerkt zonder tijdsdruk.
 • De eerste week van de opleiding wordt gespendeerd aan halve dagen theorie en halve dagen oefeningen op varkenshuid. In de halve dagen theorie ontdek je alles over de verschillende soorten tattoo-machientjes, naalden en hun verschillende functies, de huidtypes, hygiënevoorschriften, schaduw- en kleur-technieken, etc. Door de 1 op 1 relaties is er hierbij ook voldoende ruimte om al uw vragen beantwoord te krijgen. En dat is uiteindelijk waar het om draait. De namiddagen spenderen we dan aan oefeningen: lijnen trekken, kleuren van vlakken, schaduwen van tekeningen, plaatsen van de blueprint, opbouw van een tatoeage van A tot Z. Ook hier ben je voortdurend vrij om al jouw vragen/ bemerkingen/ onzekerheden te uiten. Samen zoeken we naar antwoorden en oplossingen.
 • De tweede week start met nog enkele werkjes op varkenshuid, maar nadien beginnen we aan het echte werk met modellen die we samen voor jou zoeken. Elke dag zal je dan 2 tatoeages zetten onder begeleiding. We beginnen met kleinere tatoeages (maximum 15cm x 15 cm) en bouwen de moeilijkheidsgraad geleidijk aan op. De modellen mag je zelf zoeken (is ook goed voor jouw eigen portfolio!), de afspraken dienen ze via mij te regelen.
 • De derde en de vierde week werk je steeds meer en meer zelfstandig. Ik ben altijd aanwezig en paraat voor al jouw vragen en moeilijkheden, maar de bedoeling is dat je de tatoeage steeds meer en meer van A (onthaal, gesprek, plaatsen stencil) tot Z (verzorging, nazorg, afronding) zelf kan afhandelen.
Praktisch
 • Wanneer je deze opleiding wenst te volgen, dan dien je eerst een afspraak te maken met mij om eens samen te bekijken wanneer jij jou een maand zou kunnen vrijmaken.
 • Er kan een optie genomen worden op een maand die voor jou past, maar de plek kan slechts gereserveerd worden wanneer er een voorschotje van 500 Euro (incl.BTW) betaald wordt op de rekening van Maaikes Skin Art met vermelding van ‘naam + opleiding reservatie + maand’.
 • Na deze betaling is jouw plek gereserveerd voor jou. 4 weken voor de opleiding van start gaat, zal je dan via email een factuur ontvangen van 3500 Euro (inclusief BTW). Deze dient 2 weken voor de opleiding betaald te worden op dezelfde rekening onder vermelding ‘naam + opleiding + maand’. Nadien krijg je van mij een overzichtje met jouw programma voor die maand.
Belangrijk te weten!
 • Je hoeft op voorhand zelf niets van materiaal te voorzien. Hier in mijn shop mag je ook alles van mij gebruiken. Het prijskaartje voor de opleiding is dus ook inclusief alle inkten, varkenshuid, naalden, handschoenen, schorten, producten etc.
 • Wil je toch liever zelf aankopen doen, dan kunnen we natuurlijk samen bekijken wat interessant is in aankoop en hoe en waar je voor die bepaalde zaken ook terecht kunt.
 • Je hoeft geen academische of kunstige voorgeschiedenis te hebben om te kunnen tatoeëren. Tekentalent is altijd goed meegenomen, een vaste hand is dat ook. Maar bovenal is enthousiasme, inzet en doorzettingsvermogen van belang.
 • Tatoeëren is een kunst dat je niet op één dag kan leren. Het is een voortdurend leerproces dat ook na één maand zichzelf verder zal moeten ontwikkelen. Door veel te oefenen en veel zelfstudie kan je jezelf steeds verder verbeteren. En daar gaan we samen voor!

 

Nog meer vragen of bemerkingen? Gelieve mij dan te contacteren via mail.