FAQ
Doet een tatoeage of piercing pijn? En wat met permanente make-up?
Een tatoeage of piercing is niet echt als een pijnlijke ervaring te omschrijven. Iedereen ervaart het ook op zijn of haar manier. We kunnen dus niet zomaar zeggen of het pijn is dat je voelt. Het is eerder een onaangenaam gevoel, maar best draaglijk. Van zodra de tatoeage of piercing geplaatst is, zal je ook niets,meer onaangenaam ervaren. Dus neen, je hebt er geen weken meer last van.
Voor de permanente make-up gelden er andere regels. Hier wordt immers wep. Verdoofd omdat je met delicate plaatsen op het lichaam aan de slag gaat. Zowel ogen, lippen als wenkbrauwen worden verdoofd. Het zal ook hier dus niet echt als pijn worden beleefd, wel eerder als een vervelend gevoel.
Hoe gaat het in z’n werk? Van consultatie tot afspraak.
Voor alle vragen rond allerlei soorten tatoeages, permanente make-uw, piercings kan je steeds in de shop terecht. Ik help u graag verder, maar liefst altijd even langskomen. Mail, Facebook en telefoon zijn gemakkelijk om mij snel te bereiken en om kort enkele praktische vragen te stellen (wanneer bent u open, hoeveel wachttijd is er, wanneer kom ik het beste eens langs), maar om concreet een afspraak of advies in te winnen, kan u best langskomen.
Ik weet graag wie ik als klant heb, ik weet graag wat iemand wil. En ik kan iemand het best helpen wanneer ik deze persoon ook werkelijk bij mij kan onthalen. Bij een tas koffie of thee kan u al uw vragen kwijt en beantwoord ik deze met veel plezier. Het is ook een goed moment om het te hebben over prijs, voorschot, datum, praktische zaken over voor- en nazorg van de tatoeage of piercing of PMU. Aarzel daarom niet om een consultatie aan te vragen (dit kan wel via mail of telefonisch).
Hoeveel kost mij een behandeling?
Het staat vast: een tatoeage of piercing is een andere prijsklasse dan PMU. Een kleine tatoeage (bvb. Een kleine naam) kost jou 70 euro. Dat is dus ook het minimum. Een grotere tattoo (ongeveer handgrootte) zal al eerder 140 euro kosten. Maar hier ben ik slechts in staat om schattingen mee te geven. Prijzen kunnen dus variëren. Alles hangt immers af van jouw wensen, kleuren, huidtype, coverwerkje of niet… Daarom dat een consultatie jou steeds op voorhand op de hoogte brengt van wat er zal gebeuren. Een voorschot wordt ook steeds betaald: voor een kleine tattoo 50 euro, voor een grotere tattoo 100 euro.
Voor piercings zijn er wel vaste prijzen:
Neuspiercing: 40 euro
Oor, lip, wenkbrauw, aangezicht, tepel, navel: 50 euro
Piercings onder de gordel: 80 tot 100 euro
PMU heeft ook een andere regeling dan een tatoeage omdat er door een ander soort pigment ook steeds een bijwerking nodig is 6weken na de eerste behandeling. Deze bijwerking wordt verrekend in de prijs:
Mag ik iemand meebrengen?
Een nieuwe tatoeage, een nieuwe piercing, een behandeling voor de permanente make-up, het is normaal dat we daar soms een beetje zenuwachtig voor zijn en dan iemand als steun willen meebrengen of dat we deze gebeurtenis ook met vrienden of familie willen delen.
Natuurlijk mag je iemand meebrengen, maar vergeet niet dat er ondertussen wel iemand probeert zich te concentreren om een mooi werkje af te leveren. Dus graag zie ik het gezelschap beperkt tot één of 2 personen. Nadien kan je via Facebook, instagram, twitter enzovoort zoveel je wil alles delen en verspreiden.
Wat moet ik doen voor mijn afspraak?
Wanneer je een afspraak hebt, dan kom je op afgesproken datum en uur je aanmelden in de shop. Ik help jou zo snel mogelijk verder.
Let er goed op dat je fris en monter bent: een goede douche voor je op de afspraak verschijnt, een goede maaltijd en een goede nachtrust is zeker een must. Dus de avond voordien nog een stevig feestje plannen en te weinig slapen of zonder ontbijt binnen komen is echt een ‘no go’. Je lichaam heeft immers voldoende energie nodig om van jouw tatoeagemoment een fijne ervaring te maken.
Kan je onder alle omstandigheden een tatoeage, piercing of permanente make-up laten zetten?
In principe is er weinig reden om iemand een behandeling te weigeren. Toch zijn er momenten dat ik niet anders kan.
Iemand die drugs heeft gebruikt of gedronken heeft wordt radicaal geweigerd. Voor mezelf is dit geen aangename ervaring alsook voor de klant. Vergeet het idee dat drank of drugs de pijn zal verminderen, integendeel! Doe het dus niet.
Ben je zwanger? Dan mag je in geen geval een behandeling ondergaan. De mogelijke stress zou niet goed zijn voor het ongeboren kindje. Maar ook als je bevallen bent en toch nog borstvoeding geeft, weigeren wij jou de behandeling. Gewoon geen risico’s nemen. Kom gerust je afspraak al plannen voor later. Je bent welkom.
Ben je diabetes? Heb je zware huid-allergieën? Het je bepaalde huidproblemen (acne, psoriasis, herpes)? Neem je bloedverdunners? Ben je een hartpatiënt? Dan zal er eerst een consultatie nodig zijn alsook een schriftelijke toestemming van jouw arts vooraleer we tot een behandeling kunnen overgaan. We kunnen de gezondheid best niet in gevaar brengen, maar soms zijn er door overleg wel middenwegen te vinden.
Heb je een ander gezondheidsprobleem? Gelieve dit altijd op voorhand te bespreken. Onder het motto ‘beter voorkomen dan genezen’ is het belangrijk om zo open mogelijk te zijn.